Over mij

Welkom in mijn brein, in mijn denkwereld. Ik ben deze blog gestart zodat ik een plek heb waar ik mijn gedachten, inzichten en successen kwijt kan, gericht op het ervaren van vrijheid in mijn hoofd, genieten in het moment en het maximale uit mijzelf halen. Al deze zaken benader ik vanuit rust, kalmte en scherpte. Balans is voor mij een sleutelwoord om te zorgen dat ik op alle aspecten dit toepas.

Een plek om mijn gedachten en aanpak te ordenen, om hopelijk inzicht te krijgen in de structuur van mijn eigen aanpak. Zodat ik anderen hier mee kan helpen en een positieve impact kan maken.

En als jij hier ook iets aan hebt, helemaal awesome!

Wie ben ik?

Een levensgenieter, papa, man van Aniek, leider, bedrijfskundige, gravellaar, fotograaf, BBQ gekkie, stoïcijn, nieuwsgierig, backpacker, bourgondiër, hardloper, wasdag, altijd bezig met zelfontwikkeling.

Maar ook: een twijfelaar, onzeker, grote mond (soms), klein hartje (altijd) en altijd optimistisch.

Waarom dit lezen?

Na een vervelende, leerzame burnout ben ik me gaan verdiepen in hoe het brein werkt, hoe je het kunt trainen, en vooral hoe je zelf in control blijft over je gedachten. Hoe je mindful kunt zijn, zonder te zweven. Hoe je hard werken en presteren kunt combineren met een relaxte houding en levensstijl. Hoe je kunt genieten, én hoe je omgaat met tegenslag.

Mijn reis

Ik ben sinds mijn burn out in 2019 begonnen met andere keuzes te maken in mijn leven. Ik heb mezelf geleerd om in het moment te leven, via reflectie en meditatie. Ik heb deze aanpak ook meegenomen in mijn professionele leven en ook daar gemerkt wat een verschil dit maakt in werkplezier, maar ook in het maken van een grotere impact.

Ik heb mijn tv abonnement, social media en andere afleidingen de deur uit gedaan, en heb daardoor zoveel meer tijd om écht alles uit het leven te halen. Ik heb me verdiept in stoïcijnse filosofie, het aanleren van nieuwe gewoontes, hoe mijn hersenen werken, focus en allerlei andere inspirerende concepten. Elementen hiervan heb ik actief toe leren passen in mijn dagelijks leven. Hierdoor ervaar ik een berg meer geluk, plezier en waarde in mijn tijd op deze prachtige aardbol.

Deze blog zal in de komende jaren uitgroeien naar een gedetailleerde aanpak, waarvan ik geloof dat als we hiervan een beweging weten te maken, dit een ontzettend mooie, positieve impact maakt om mij heen.

#wefreeourminds