De tijd vliegt! Of….vlieg jij?

Je kent het wel. Je zit in de trein, en je staart uit het raam. Het landschap trekt met hoge snelheid aan je voorbij. Weilanden, koeien, dorpjes, weilanden. Zonder echt te zien waar je bent flitst het Nederlandse landschap voorbij. Je bent onderweg naar je beoogde eindbestemming, en daarvoor moet je nou eenmaal in die trein zitten. Verveeld pak je nóg een keer je telefoon om de laatste berichten te checken en neem je zonder na te denken een slok van je koffie…

Ik vind dat veel mensen op deze manier ook hun leven leiden. Als een (hogesnelheids)treinreis. Alleen maar onderweg naar de eindbestemming, op hoge snelheid. Altijd in gedachten al bezig met de volgende halte, en daardoor vergeten te genieten van de reis zelf. Heel eerlijk, ik hoop dat het nog lang duurt voordat ik op mijn bestemming ben gekomen, en dat deze reis voor mijn gevoel zo lang mogelijk duurt. En ik hoop ook dat ik onderweg zoveel mogelijk mooie herinneringen maak met de mensen van wie ik hou, dat ik positieve impact maak om me heen en op deze manier mijn bijdrage lever aan ‘ onze’ mensheid. En vooral dat ik bewust (en dankbaar) geniet. 

In het afremmen dat ik de afgelopen jaren heb geleerd vind ik veel rust. Het helpt mij focussen op de taken en zaken die belangrijk zijn voor mij. Ik ben vrolijker, het helpt mij reflecteren en zo verder te groeien. Maar waar het mij vooral ook mee helpt is om veel bewuster te genieten van alle mooie momenten. Om heel bewust mijn dochter te zien opgroeien, om heel bewust te genieten van successen en groei op professioneel vlak en om heel bewust mijn dag door te brengen.

Hierdoor heb ik niet meer het idee dat ik een passagier ben in een continu doordenderende trein, maar eerder dat ik op mijn gemak tussen die weilanden door fiets, genietend van de kleine details (zoals die roofvogel op een hek van het weiland), of die zonnestralen die net tussen de wolken door vallen. Zon op mijn bakkes, en wind in mijn smoel, heerlijk. 

De eindbestemming is voor ons allemaal exact dezelfde. Dat is het enige zekere. Maar de manier waarop we die bereiken hebben we heel veel invloed op. Er zit veel waarde in afremmen en te leren bewust te genieten. Voor je gevoel gaat de tijd namelijk écht langzamer! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *